FB pixel

Rólunk

Budapesti családként, a mi életünkben mindig is nagyon fontos szerepet töltött be a vasárnapi közös ebéd és az azt megkoronázó sütemények. Mivel hétről hétre nagy kellemetlenséggel járt beszerezni a süteményeket kedvenc cukrászdáinkból, ezért arra gondoltunk, ez működhetne sokkal kényelmesebben is – parkolóhely keresés és hosszas sorban állás nélkül. Ekkor született meg az ötlet, hogy nyissunk közösen egy online cukrászdát.

Szilárd Barbara cukrászmester rokonunkkal, ettől kezdve azon dolgoztunk, hogy cukrászdánk ne csupán a kényelmes házhozszállítás által váljon ismertté, hanem a süteményeink ízei és minősége is kivívja vendégeink elismerését.

A cukrászdánk nevét is adó, ganache [ganaʃ] egy egyszerű, csokoládéból és tejszínből készült krém, mely a cukrászat egyik legalapvetőbb alapanyaga. Ám a ganache-t nem a kacifántos hozzávalók, hanem a kiváló minőségű alapanyagok teszik nagyszerűvé és így méltán népszerűvé. Azért választottuk nevünkkül ezt a szót, mert szolgáltatásainkkal mi is erre az egyszerűségre és minőségre törekszünk. Célunk, hogy vendégeinknek megrendeléstől az elfogyasztásig különleges élményben legyen részük.

 

 

 

Cukrászmesterünk: Szilárd Barbara

Tanulmányait és a szakma iránti elkötelezettségét a nemzetközileg is híressé vált Fórum Hotelben lévő Bécsi Kávéház cukrászatán kezdte, ahol a legjobb mesterektől tanulta meg a minőségi sütemények készítésének alapjait. Tanulmányi-versenyeken, majd később neves hazai és külföldi versenyeken ért el sikereket (Aranysapka, Las Vegas; Bocus D'or, Párizs). A kilencvenes években a mestervizsgát is letette, így cukrászmesterré vált. Pályáját külföldi munkák és szakmai továbbképzések színesítették (Szlovénia, Helsinki, Moszkva, Tokió).

2008-tól a váci Desszert Szalonban, majd a Centrál Kávéházban dolgozott együtt Mihályi Lászlóval séfhelyettesi pozícióban, 2009 őszétől pedig Kolonics Zoltán csapatában a Gerbeaud Házban séfhelyettesi pozícióban.

Az izgalmas francia desszertek szépsége, ízek, formák, fűszerek inspirálják munkáját. Az utóbbi években munkáját különböző hazai cégek termékfejlesztési projektjeire koncentrálta. 2019 eleje óta pedig a Ganache Cukrászda főcukrászaként vesz részt a családi vállalkozásban.